am iaz, cum scap de rosioara si oblete?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

uled
junior
junior

am iaz, cum scap de rosioara si oblete?

Mesaj de uled » 27 Ian 2014, 20:21

buna ,
detin un iaz de 20*8 m - adincime 1.5 m
iazul este alimentat cu izvoare din panza freatica.
in decursul anilor am adaugat si am scos numerosi pesti.cred ca mai sunt crap,caras,somn mic si salau mic.la maluri exista doar praguri si apa are 1 m.
dati mi o solutie cum as putea verifica ce populatie de peste este si binenteles daca am o varianta sa pot sa scap de rosioara si oblete(consuma hrana crapului).exista un aparat electric de amortire?nu sunt un PESCAR cu curent.din pacate nu pot atasa poze
multumesc
rog moderatorul sa spuna daca nu l am postat unde trebuia

semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: informatie

Mesaj de semlecangheorghe » 27 Ian 2014, 21:41

Cu un prostovol sau cu o setca mica..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

uled
junior
junior

Mesaj de uled » 27 Ian 2014, 21:46

am incercat cu o plasa (nu stiu exact denumirea )sigur nu prostovol ca acela raneste..din pacate malul fiind abrupr si au format autostrada pe sub mal(50~100 cm)
multumesc

spiridusul
veteran
veteran

Mesaj de spiridusul » 27 Ian 2014, 22:03

Daca vrei sa scapi de oblate si rosioara, cel mai usor ar fi sa introduci stiuca in bazin. Probabil ca o sa atace si carasul, nu doar obletii si rosioarele.
Cu pescuitul la plasa nu stiu, cu curent cred ca iti afecteaza tot pestele.

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 27 Ian 2014, 22:50

In Anglia, si nunumai, cand se verifica populatia piscicola a unei ape, se foloseste un aparat de genul celor pe care le au electricienii, probabil setate astfel incat sa nu omoare/sterilizeze pestii. Stiu ca urmaream acum ceva ani cand stateam acolo, filmulete in care aratau cu capturau pestii cu aparate de genul ala, iar pe timpul ala la noi inca nu se foloseau uneltele astea. Era o postare si pe forum cu niste francezi care scoteau pestele dintr-un canal ce urma sa fie secat pt. decolmatare.
Varianta sigura pe care o poti alege este sa scazi nivelul apei, si cu ajutorul unui amic sa intri cu o plasa gen setca, dar nu din monofilament, intinsa de-a latu' bazinului. O iei de la un capat la celalalt, si in principiu ar trebui sa capturezi cam tot ce e in bazin. De regula chestiile de genul asta se fac in perioada rece, toamna tarzie, cand pestii sunt mai amortiti si nu sunt nici in pericol de sufocare.
Urasc atarnatorii!

oby 1
veteran
veteran

Re: am iaz, cum scap de rosioara si oblete?

Mesaj de oby 1 » 28 Ian 2014, 00:19

1hraneste crapul cu hrana de granulatie mai mare si va ajunge in procent mult mai mare la el
2baga biban(sau pastrav iarna) si va mai rari chisoaga, dar vor fi victime si printre carasei si crapusori
3in vremuri imemoriale foloseam obleta(osetca mica2/1cu ochiuri mici si de ata)sa prind oblete pt salau
4cu un crasnic(halau napatca)nada fainoasa si rabdare ii prinzi si ii dortezi pe cei de care vrei sa scapi

marius35
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de marius35 » 05 Feb 2014, 19:27

in nici un caz cu curent :shock: sterilizeaza pestele si nu va mai depune icre in veci.
cel mai indicat e cu plasa .

Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 05 Feb 2014, 20:50

Ce fain e pescuitul la oblete, cu ac mic si la o palma sub suprafata apei. Nada constanta, fina, si distractie. :D
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!

agabi
veteran
veteran

Mesaj de agabi » 06 Feb 2014, 12:29

...pe urma prajit in malai...
Poate faci niste concursuri de pescuit la oblete...chemi copiii la pescuit..e metoda cea mai selectiva ,distractiva si bio in acelasi timp

uled
junior
junior

Mesaj de uled » 06 Feb 2014, 18:16

am notat toate,dar cea cu concursul pentru copii e super :D

Scrie răspuns