orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
APSHD
- veteran

Mi-am sapat si eu o balta de 2 ha in urma cu 4 ani si mi-a aparut si mie in balta pestisorii aceia mici pe care voi le numiti ( sticleti ).
Anul trecut am bagat aproximativ 50 de cleni ca sa ii decimeze , cleanul fiind cunoscut ca se hraneste cu pesti de talie mica.
De asemenea am mai bagat si pastrav curcubeu care este cunoscut ca o specie de pestrav care traieste si in apa mai calda si se hraneste in mare parte cu pesti de talie mica.
Atit clenii cit si pastravii si-au dublat marimea in al doilea an dupa ce i-am bagat in balta.
Anul acesta doresc sa populez balta si cu crap koi . Stiti de unde se poate procura si cam la ce pret

-
semlecangheorghe
- veteran

In Arad se vind im piata de hobby,si costa intre 20-100ron bucata ,in functie de marime.Un amic care este vinzator de pesti exotici zice ca ii duce din Ungaria.
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
-
gabii
- utilizator constant

Sau, mai prin martie- aprilie ma contactiezi si iti duc crapi koi din Ungaria la juma de pret fata de preturile de pe piata din Arad
apropo, nu poti pune crapi koi vara 1 atata timp cat balta ta e plina de rapitor..
-
catalinmoruz
- utilizator nou

Buna prieteni! Bine ai revenit Gabii printre noi, topicul asta fara tine era ca nunta fara lautari....

Mi-am sapat si eu o balta micuta si vreau sa ma mai consult cu "nebuni" care dau banii de la nunta sa faca balta, eu am sapat-o cu banii de la cumatria fetitei mele.... frumos, nu?

Am sapat-o in ideea de avea un luciu de apa frumos, pestii, productia, 1 tona de peste pe mc. cum vor unii useri sunt chestiuni secundare. Iazul este in panza freatica, cam la 2m am dat de apa, in conditiile unei secete de cca 4 luni.... Acum e plin, astept sa vad cum se va comporta peste vara, daca la finele lunii august e prea scazut si nu imi place probabil ca il voi desfiinta, pamant peste el si asta e... Acum niste poze sper sa le pot posta cum trebuie... In seara cand l-am terminat de sapat
http://img535.imageshack.us/i/11102009.jpg/
si cum arata acum
http://img715.imageshack.us/img715/1363/dsc0095ae.jpg
-
taicanoe
- veteran

-
ce adancime are apa ? 2m sau mai mult ? dupa ce aranjezi / taluzezi malurile si plantezi niste salcii cred ca o sa fie super balta ta.
S'altare și bunăstare !
-
catalinmoruz
- utilizator nou

Groapa are cam 2.5 m, daca nu scade mult apa in timpul verii, la toamna o definitivez, fac taluzuri, consolidez malurile si apoi in timp o amenajez frumos. Deja mi-am facut o mica pepiniera de salcii si daca se prind cand va fi cazul le mut unde este nevoie de ele.... Oricum nu ma grabesc... Broaste deja am

, o sa dau si niste pestisori... Nu dau pesti valorosi pentru ca nu am gard deocamdata si probabil nu as avea parte de ei...
-
kzoli
- veteran

Anul acesta doresc sa populez balta si cu crap koi . Stiti de unde se poate procura si cam la ce pret

[/quote]
Vezi e un tip pe okazii.ro vinde crapi coi cu 5 ron bucata (min 50 buc ) Trimite si prin curier ...
-
kzoli
- veteran

.... si plantezi niste salcii cred ca o sa fie super balta ta.[/quote]
Ai grija sa nu ajunga prea multa frunze in apa ,ca nu e de bine ... se putrezeste si pestii raman fara oxigen .....
-
Radu_V
- utilizator constant

-
Salut , vreau sa fac o
balta pt pastrav, as vrea sa stiu mai multe informatii ,daca le pot gasi la cei ce au facut asa ceva sau din auzite, cam ce adancime trebuie etc , la ce riscuri sa ma astept.. ? apa vine prin cadere(vale) deci nu e problema de oxigenare .
Mai am o
balta doar de crap si caras, nu am avut probleme pana acum (cum se zice ,nu sunt pretentiosi

)
Daca ma poate informa cineva , Numai bine
-
kzoli
- veteran

Esox_Lucius scrie:Salut , vreau sa fac o
balta pt pastrav, as vrea sa stiu mai multe informatii ,daca le pot gasi la cei ce au facut asa ceva sau din auzite, cam ce adancime trebuie etc , la ce riscuri sa ma astept.. ? apa vine prin cadere(vale) deci nu e problema de oxigenare .
Mai am o
balta doar de crap si caras, nu am avut probleme pana acum (cum se zice ,nu sunt pretentiosi

)
Daca ma poate informa cineva , Numai bine
Nu pune pastravul pe acelasi foaie cu carasul si crapul

... pastravul are nevoie de apa bogata in oxigen , altfel chiar daca nu moare ,nu creste si nu se reproduce

... Trebuie create conditii optime altfel o chinuiesti doar .
Carasii si crapii rezista si intr-o baltoaca ,mai mult ei pot lua oxigen si din aer ,pe cand la pastrav ...
Daca ai drum pe la Sovata (Ms) este o localitate Campul Cetatii cam de 10 km de Sovata (pe drumul Sovata -Reghin ). Acolo sunt pastravarii si sunt si oameni binevoitori care pot sa-ti dea sfaturi ,din proprie experienta ,documentatii ,chiar si pastrav Pastravaria e acolo de foarte multi ani (peste 30 ) deci au vechime in experienta . Dute in timpul saptamanii ca in weekend e foarte multa lume , si n-au timp de povesti .....