pui de balta

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 01 Mar 2005, 12:41

gabii scrie: It was fun!
Este distractiv sa prinzi, intr-adevar.... dar de gustat nu am avut curiozitatea sa gust :D
Cand eram mai mic prindeam si eu broaste cu undita. In carlig puneam mai te miri ce... o frunza, o floricica, o lacusta(asta era deja delicatesa) si prindeam la toate :) Era mai greu pana ii scoteam carligul din gura. Topaia de-ti vinea sa dai cu ea de pamant ca s-o linistesti...
Parca le vad si acum pe-alea intepate... Isi ducea piciorusele la gura si se frecau, incercand sa desfaca carligul.

MariusC
senior
senior

Mesaj de MariusC » 01 Mar 2005, 12:54

Cand am fost pusti, in urma cu (prea) multi ani :cry: , mi-am petrecut vacantele intr-o zona de munte. In vacantele de primavara (cred ca la sfarsit de martie - inceput de aprilie), dupa ce se topea zapada, in poienile si luminisurile ce se gaseau in lungul drumului forestier, ramaneau tot felul de balti si baltoace mai mici sau mai mari. La aceste balti veneau sute de broaste (probabil din padure) pentru imperechere. Operatiunea de prindere era mai mult decat simpla si foarte productiva: le luai pur si simplu din baltoaca si le bagai la traista. De obicei luam cate puteam cara, un rucsac plin, ceea ce dura juma' de ora. Apoi urma partea intr-adevar mai neplacuta de la le taia picioarele si a le jupui.
Desi nu ma pricep la broaste, cred ca erau din cele comestibile, pt. ca eram supravegheat de paznicul de vanatoare si pescuit al ocolului silvic. Despre faptul ca nu se consuma in perioada de imperechere am aflat numai acum din acest topic.
Pot sa va asigur ca prin faptul ca nu sunt congelate, gatite atunci proaspete, sunt muuult muuult mai bune decat la restaurant. N-au nici o legatura.

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 01 Mar 2005, 14:33

nu ca m-as apuca sa adun broaste, dar care este perioada de imperechere? Adica aia in care sunt necomestibile?

Sau vreti sa le ocrotiti? :D
near the beer

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 01 Mar 2005, 14:49

salut.picioarele de broaste sunt beton(in general picioarele) trebuie sa ai suficient de multe(macar 40 de perechi) si sa nu ai prejudecati culinare. nu merita sa le combini cu ou pt ca le modifici gustul.acum este cel mai bun sezon de broaste,desi faci un adevarat masacru.stau sub gheata subtire la mal,sunt amortite.
nu in ultimul rand ,au faima de a fi afrodisiace(?!) datorita prezentei cantaridinei din prada insectivora.
cel mai neplacut aspect este jupuirea de piele,dar merita efortul.
am remarcat deasemenea , ca nu sunt proaste deloc,devin foarte prudente dupa cateva broaste prinse.
ce succes nebun are topicul!
walleye

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 01 Mar 2005, 15:07

da ce avetzi mah cu bietele privighetori ragushite?
cate sute de topaitoare trebe chialrite pentru o nenorocita de gustare?
ma gandesc ca au si ele rolu lor in ecosistemu asta vaduvit
am mai auzit povesti despre beciiuri de blocuri plinde de oracaielile broastelor adunate-n saci
delicatese, afrodisiace....
ia luati o palma de slana si o ceapa rosie sparta -n pumn si sa vezi delicatesa si conga de nu mai dormi decat pe spate :D
ma scuzati , da mi se pare o barbarie inutila :cry:
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 01 Mar 2005, 18:56

seeerios!?.sorin,da' cand spargi ceapa in pumn,nu auzi cum tipa sireaca,cand tai slana nu auzi soriciu cum guita?daca vrei facem topicul
"nu mai rupeti flori copii,ca si ele este vii" si discutam.
walleye

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 01 Mar 2005, 23:58

Barbarie e daca omori 100 si le jupoi de vii. :cry:
In mod cert metoda de obitenere a pulpelor nu e foarte placuta ochilor, dar nici taiatul porcului nu e! :twisted:
In alte parti ale lumii sunt crescatorii mari de oak, problema e ca nu prea sunt rentabile. Nu consuma decit hrana vie si ajung de abia in minim 3 ani la dimensiunea de consum (peste 30g)
Pentru amatorii de pui de balta, ginditi-va cum arata un Bull frog (Rana catesbeiana), care creste la kil :wink:

@costica
Nu vad de ce nu te-ai apuca sa prinzi broaste. In permisul de pescuit sportiv e chiar reglementata cantitatea/zi. Perioada de reproducere la Rana ridibunda e mai/iunie. Se pot prinde si iarna, precum a zis adrian frunza. Si chiar sunt gustoase.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 02 Mar 2005, 09:29

Adrian,
Din cate stiu eu ceapa nu tzopaie , nu are nervi, nu simte....
nu sunt vegetarian si nu am de gand sa devin
Daca tai un porc , un vitel ... poate o familie se hraneste cateva luni ...si e o chestie
daca chinui 100 de broaste in ideea ca au picioare prea dese si trebe rarite doar ca sa scoti o ''delicatesa '' ...e alta treaba ...
Pur si simplu eu nu ii vad sensul si mi se pare o barbarie .
Nu stiu daca ai observat da o floare e mult mai frumoasa acolo la locu ei , nerupta si asta nu pt ca e vie si o doare daca o rupi , ci pur estetic .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

gabii
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gabii » 02 Mar 2005, 12:39

Da mai frate, da cand meri la pescuit si dai la varga cu pluta... si vine broscoiul si Hap! :shock: iti inghite pluta - pai atunci cum e??? Sau cand vii pas-pas dimineata, sa nu faci zgomot ... momesti locul, si dintr-o data incep miile de broaste sa oracaie pe balta :evil: . Tin minte ca la o astfel de partida am luat pusca cu aer comprimat din portbagaj si am facut ordine :shock: !

Ufff. mi-ati facut pofta de ciolane de broasca... :roll:

Scrie răspuns