POSTA ROMANA VIOLEAZA COLETELE EXTERNE SI LE TALHARESTE!!!
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
POSTA ROMANA VIOLEAZA COLETELE EXTERNE SI LE TALHARESTE!!!
Salut tuturor forumistilor.
Vreau sa pun in discutie o situatie care nu se poate intalni in felul asta,
decat in Romania (poate si-n in angola, bulgaria, albania ), in nici un caz
in Germania, SUA, etc,
Alaltaieri, 21/ 07/ 2005, am mers impreuna cu Mihai Florescu sa ne ridicam coletele
externe trimise din SUA de catre Jean Scurtu.
De la usa oficiului postal 3-alexandria, mi s-a spus ca la mine e o problema cu coletul,
deoarece a plecat din SUA cu o greutate de 3,108 kg, iar la Alexandria a ajun
cu doar 2,701 Kg. M-au intrebat daca stiu ce ar trebui sa se afle in cole, le-am spus ca da,
apoi, in prezenta lucratorului vamal si in prezenta lui Mihai Florescu, am desfacut coletul...
... stupoare, baieti! Un ambalaj gol in care fusese o mulineta Daiwa BG2500 nou-nouta,
din cele 6 seturi de Shad-uri pe care le comnadasem lipsea un set de 10 cm verzi
transparent cu glitter, kitul de twistere MT injumatatit, si un ambalaj de fir textil
PowePro, gol, lasat probabil pentru a ma orienta in cazul unei noi comenzi.
Deci lanseta mai trebuia si jigg-uri pentru a pleca la spinning. Frumos, nu?
Am dat acolo o declaratie in care am specificat ce ar fi trebuit sa se afle in colet,
Lucratorii vamali de la oficiul 3 -alexandria au spu ca deja facusera sesizare cu privire
la greutatea lipsa a coletului, direct la BSI (biroul de schimb international),
acea institutie postala ROMANA care primeste coletele externe ce ajung in romania si
unde mai stau cateva zile pana sunt sortate in functie de locatia destinatarului.
De acolo, am plecat negru de suparare la directia postala alexandria sa vb cu
cineva din conducere. Ne-am invartit putin pe holurile institutiei, pana ne-a luat la intrabri
o doamna cre lucra intr-un birou pe a carui usa scria "INSPECTORI"
I-am povestit durerea mea, m=a ascultat cucoana cu atentie, apoi a spus ca lucrurile astea
sunt obisnuit si normale IN POSTA ROMANA, adica sunt VIOLATE in mod frecvent coletele
ce tranziteaza POSTA ROMANA, dar nu-si aduce aminte decat de vreo cateva cazuri in care au fost
prinsi faptasii., Si tineti cont ca doamna era trecuta binisor de 50 ani, si ca
lucra acole probabil de-o viata.
Am plecat asa cum am intrat, doar cu numarul celor da la BSI in buzunar.
La BSI insa nu raspundea nimeni, parca ar fi fost o dupaamiaza de duminica...
Am sunat apoi la cei de la AMEROM (firma particulara), sociateate care are o activitate paralela
cu cea a POSTEI ROMANA. M-au asigurat ca orice colet ce le-a trecut prin firma a ajuns cu aceeasi
greutate cu care a plecat de la expeditor, ba chiar cu cateva grame in plus daca au stat mai mult pe
la ei, datorita prafului.
DECI VA SFATUIESC SA NU MAI FOLOSITI SERVICIILE POSTEI ROMANE, INDIFERENT DE TARIFE SI DE BZAZONUL
ACELA ALBASTRU SI CU GOARNA DIN MIJLOC.
FRATILOR ! E BELEA! SE DESFAC SI SE FURA IN MOD CONSTANT PRIN POSTA ROMANA.
SI MULTI NU FAC RECLAMATIE. RENMUNTA SA MAI BATA DRUMURI PE LA BUCURESTI
(pentru ca acolo sunt trimisi in caz de ceva), mai ales cand lucrurile furate sunt de o valoare relativa.
Deci, daca puteti sa-mi dati un sfat cum sa-mi recuperez lucrurile, o persoana, un numar de telefon,
astept si va multumes. Retineti ca am o hartie facuta la oficiul 3 alexandria stampilata de ei in care
se specifica cu martori cum ca mi-a fost violat coletuli mi-au disparut din lucruri.
Aprpos, cei de la oficiu 3 alexandria nic macar nu au numarul cerlor de la BSI
Vreau sa pun in discutie o situatie care nu se poate intalni in felul asta,
decat in Romania (poate si-n in angola, bulgaria, albania ), in nici un caz
in Germania, SUA, etc,
Alaltaieri, 21/ 07/ 2005, am mers impreuna cu Mihai Florescu sa ne ridicam coletele
externe trimise din SUA de catre Jean Scurtu.
De la usa oficiului postal 3-alexandria, mi s-a spus ca la mine e o problema cu coletul,
deoarece a plecat din SUA cu o greutate de 3,108 kg, iar la Alexandria a ajun
cu doar 2,701 Kg. M-au intrebat daca stiu ce ar trebui sa se afle in cole, le-am spus ca da,
apoi, in prezenta lucratorului vamal si in prezenta lui Mihai Florescu, am desfacut coletul...
... stupoare, baieti! Un ambalaj gol in care fusese o mulineta Daiwa BG2500 nou-nouta,
din cele 6 seturi de Shad-uri pe care le comnadasem lipsea un set de 10 cm verzi
transparent cu glitter, kitul de twistere MT injumatatit, si un ambalaj de fir textil
PowePro, gol, lasat probabil pentru a ma orienta in cazul unei noi comenzi.
Deci lanseta mai trebuia si jigg-uri pentru a pleca la spinning. Frumos, nu?
Am dat acolo o declaratie in care am specificat ce ar fi trebuit sa se afle in colet,
Lucratorii vamali de la oficiul 3 -alexandria au spu ca deja facusera sesizare cu privire
la greutatea lipsa a coletului, direct la BSI (biroul de schimb international),
acea institutie postala ROMANA care primeste coletele externe ce ajung in romania si
unde mai stau cateva zile pana sunt sortate in functie de locatia destinatarului.
De acolo, am plecat negru de suparare la directia postala alexandria sa vb cu
cineva din conducere. Ne-am invartit putin pe holurile institutiei, pana ne-a luat la intrabri
o doamna cre lucra intr-un birou pe a carui usa scria "INSPECTORI"
I-am povestit durerea mea, m=a ascultat cucoana cu atentie, apoi a spus ca lucrurile astea
sunt obisnuit si normale IN POSTA ROMANA, adica sunt VIOLATE in mod frecvent coletele
ce tranziteaza POSTA ROMANA, dar nu-si aduce aminte decat de vreo cateva cazuri in care au fost
prinsi faptasii., Si tineti cont ca doamna era trecuta binisor de 50 ani, si ca
lucra acole probabil de-o viata.
Am plecat asa cum am intrat, doar cu numarul celor da la BSI in buzunar.
La BSI insa nu raspundea nimeni, parca ar fi fost o dupaamiaza de duminica...
Am sunat apoi la cei de la AMEROM (firma particulara), sociateate care are o activitate paralela
cu cea a POSTEI ROMANA. M-au asigurat ca orice colet ce le-a trecut prin firma a ajuns cu aceeasi
greutate cu care a plecat de la expeditor, ba chiar cu cateva grame in plus daca au stat mai mult pe
la ei, datorita prafului.
DECI VA SFATUIESC SA NU MAI FOLOSITI SERVICIILE POSTEI ROMANE, INDIFERENT DE TARIFE SI DE BZAZONUL
ACELA ALBASTRU SI CU GOARNA DIN MIJLOC.
FRATILOR ! E BELEA! SE DESFAC SI SE FURA IN MOD CONSTANT PRIN POSTA ROMANA.
SI MULTI NU FAC RECLAMATIE. RENMUNTA SA MAI BATA DRUMURI PE LA BUCURESTI
(pentru ca acolo sunt trimisi in caz de ceva), mai ales cand lucrurile furate sunt de o valoare relativa.
Deci, daca puteti sa-mi dati un sfat cum sa-mi recuperez lucrurile, o persoana, un numar de telefon,
astept si va multumes. Retineti ca am o hartie facuta la oficiul 3 alexandria stampilata de ei in care
se specifica cu martori cum ca mi-a fost violat coletuli mi-au disparut din lucruri.
Aprpos, cei de la oficiu 3 alexandria nic macar nu au numarul cerlor de la BSI
ne vedem pe balta...
Fa o sesizare la Protectia Consumatorului. Chiar daca nu gasesc ei hotul, macar poate reusesti sa afli cu exactitate unde s-a desfacut coletul pe traseu.
Daca el a fost desfacut dupa ce intrase deja in paza postei romane, poti sa ii dai in judecata. Macar iti recuperezi banii. Ei, in calitate de caraus, raspund de paza juridica a bunului din momentul in care le-a fost predat si pana cand ti-l inmaneaza.
Probabil se mizeaza pe faptul ca fiind valori relativ mici, pagubitul o lasa moarta. Eu zic sa nu o lasi asa din comoditate.
Daca el a fost desfacut dupa ce intrase deja in paza postei romane, poti sa ii dai in judecata. Macar iti recuperezi banii. Ei, in calitate de caraus, raspund de paza juridica a bunului din momentul in care le-a fost predat si pana cand ti-l inmaneaza.
Probabil se mizeaza pe faptul ca fiind valori relativ mici, pagubitul o lasa moarta. Eu zic sa nu o lasi asa din comoditate.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
Si eu am patit-o mai acum vreo 3 ani cu un pachet din Italia din care mi-au furat cirlige cam 300, ceva fire procopsite dar si toate sondele dintr-o mcutie STONFO.Astea sigur nu stia la ce se folosesc, dar aratau frumos.Iar acum astept cu nerabdare sa primesc un pachet cam mai bine de o luna si nu mai vine. Am fost deja de doua ori la posta sa intreb si...nimic. Sa nu cunva sa fi disparut cu totul. Am tot sperat sa nu fie asa dar cind te-am auzit ...Sint tare curios sa vedem cum se va rezolva situatia ta.Lui Jan i-ai spus? Cred ca auzind de astfel de situatii este din ce in ce mai fericit ca a plecat de aici.
Dady
Dady
La asta nu m-am gandit.
Luni ma duc la protectia consumatorului. Cat despre pachetul care nu mai vine din Italia, au mai fost cazuri in care nu au mai ajuns de loc coletele din afara (ne-a spus doamna inspector), cazuri in care dirigintii de posta au platit din buzunar dupa un an si ceva de cercetati (?!), cu toate ca respectivii nici macar nu vad culoarea coletelor.
Cat despre Jean, ce sa zica, simte unoeri rusine la gandul ca este roman,
e contrariat omul!. Sa v edem ce fac luni, poate reusesc sa vb la tel cu cei de la BSI si fac reclamatia la protectia consumatorului.
Luni ma duc la protectia consumatorului. Cat despre pachetul care nu mai vine din Italia, au mai fost cazuri in care nu au mai ajuns de loc coletele din afara (ne-a spus doamna inspector), cazuri in care dirigintii de posta au platit din buzunar dupa un an si ceva de cercetati (?!), cu toate ca respectivii nici macar nu vad culoarea coletelor.
Cat despre Jean, ce sa zica, simte unoeri rusine la gandul ca este roman,
e contrariat omul!. Sa v edem ce fac luni, poate reusesc sa vb la tel cu cei de la BSI si fac reclamatia la protectia consumatorului.
ne vedem pe balta...
Re: POSTA ROMANA VIOLEAZA COLETELE EXTERNE SI LE TALHARESTE!
[quote="tehnic66"] [quote]DECI VA SFATUIESC SA NU MAI FOLOSITI SERVICIILE POSTEI ROMANE, INDIFERENT DE TARIFE SI DE BZAZONUL
ACELA ALBASTRU SI CU GOARNA DIN MIJLOC
AM gresit din cauza vitezei si poate un se intelege....
BZAZONUL = BLAZONUL
ACELA ALBASTRU SI CU GOARNA DIN MIJLOC
AM gresit din cauza vitezei si poate un se intelege....
BZAZONUL = BLAZONUL
ne vedem pe balta...
Ieri dupa amiaza m-a sunat Jan, si am vorbit aproape o ora printre care si despre acest fapt. Nici el nu stia ce sa creada. Eu cred ca mai mult ca sigur pacgetul meu, fiind unul mic care avea sub 1 kg, ce sa furi ce sa ramina, a disparut cu totul.Sa dea bunul Dumnezeu sa nu fie asa... Eu in schimb cred ca daca ai face un mic articolas f. succint si l-ai trimite la toate ziarele romanesti am putea sa vedem una, cit de apropiata este presa de problemele cotidiene ale societatii, si alta lumea sa ia cunostiinta si acest lobi sa fie un mare ajutor in vederea restabilirii ordinii in acest sector deja privat.Jan spunea ca va contacta o alta societate care face transport spre Romania dar pachetele ajung cu o oarecare intirziiere. Mai bine mai tirziu de cit niciodata.
Dady
Dady
am un prieten din SUA care a stat in Romania un an si a folosit servicii de curierat de multe ori. nu-mi mai aduc aminte ce firma folosea, oricum serviciile erau mai ieftine decat cele oferite de posta romana, pachetele ii veneau din bucuresti in pitesti printr-un curier local rapid ( cargo parca).
ma interesez si va spun in cateva zile
ma interesez si va spun in cateva zile
-
- utilizator constant
Domnul a fost cu mine. Am primit pachetul dupa cca. o luna intirziiere de la datat normala. Jalnic, dupa un scandal, am fost anuntat sa ma prezint sa ridic pachetu. Rupr deteriorat si culmea intreg ca si continut. Intre timp a venit unul american care intr-o saptamina a fost la destinatie si culmea ...intact. Sa dea Domnul ca si voi sa va primiti pachetele chiar si cu intirziiere.
Dady
Dady