FAN COURIER EXPRES tarife "nesimtite"

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

feugen
veteran
veteran

FAN COURIER EXPRES tarife "nesimtite"

Mesaj de feugen » 25 Mai 2010, 08:03

FAN COURIER EXPRESS practica tarife nesimtite. Pentru a exemplifica:
- valoare ramburs colet 40 lei
- greutate colet 450gr
====================
Suma totala actitata (transport + ramburs) 71,1 lei conform facturii Seria BF FAN nr. 4809856

Am expediat in urma cu 2 saptamani un colet care cantarea 1,00kg, valoarea lui pentru ramburs 100 lei. Suma finala platita de destinatar a fost 124 lei. Am "abuzat" de serviciile NEMO curier.

Parca-i o diferenta intre cei 2 curieri, nu?
Bucuresti

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 25 Mai 2010, 08:30

Eu sint multumit de Fan Curier si nu am avut parte de tarife nesimtite desi am trimis toate minunile prin ei (lansete de peste 2 m dintr-o bucata, barca etc).
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 25 Mai 2010, 10:41

Eu primesc - trimit colete saptamanal ,prin Fancourier , tarifele mi se par rezonabile iar in anumite cazuri chiar se pot negocia , sau se poate face antecalcul si stii preturile dinainte .
Ptr un colet in jur de 2 kg val 120 ron chiar acum am platit taxe curier 23.8 ron ( Vesta de salvare ) cu livrare la domiciliu ....
Ptr. un colet de 20 kg 850 ron am platit cu taxa cu tot 80 ron ... nu stiu alt curier care sa fie mai punctual si mai ieftin ....
Am incercat si cu Nemo si cu Urgent ... experienta neplacuta am avut doar cu Cargus . Eu nu pot decat sa recomand ...
Tarife :
http://www.fancourier.ro/index.php?show=servicii

Radu_T
veteran
veteran

Mesaj de Radu_T » 25 Mai 2010, 19:21

Uiti probabil sa zici inca cate-va detalii....ca de exemplu: locatia (ceva sat fara sediu Fun) cine face plata si daca este tur retur la tine sau la destinatar....daca ai valoare asigurata sau declarata .....

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 25 Mai 2010, 19:33

Cred ca m-am prins de treaba.... :lol:. La valori mici (ramburs + transport) valoarea serviciului este ridicata. Cu cat valoarea coletului este mai mare cu atat este mai convenabil (taxa de ramburs este 10 lei + 2% din valoarea rambursului). Toate expeditiile de pana acum au avut valori mult mai mari si din aceasta cauza am fost "socat" cu fleacul asta de colet... :lol:
Pot sa declar topicul inchis deoarece m-am "speriat" ca o fata mare... :lol:

Cu alte cuvinte, decat sa cumparati ceva lipsit de valoare (cazul meu 40 lei) din provincie, mai bine cumparati de oriunde de langa casa si categoric scapati mai ieftin.
Bucuresti

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 25 Mai 2010, 19:36

Radu_T scrie:Uiti probabil sa zici inca cate-va detalii....ca de exemplu: locatia (ceva sat fara sediu Fun) cine face plata si daca este tur retur la tine sau la destinatar....daca ai valoare asigurata sau declarata .....

Coletul de 20 kg a venit din Bucuresti pana in Tg Mures (un motor yamaha de 3 cp ) Valoare declarata = valoare de ramburs ,adica 850 ron Taxa transport colet + taxa ramburs bani , total = 79 ron si ceva maruntis .(80 rotunjit)+ o cafea la agent ,ca era amabil si a revenit spre seara .... per total 930 ron achitat .( 80 ron in loc sa fac 750 km(dus-intors) nu mi se pare mult ).... :lol: Poate ma insel ..... :shock: :shock: :shock:

Radu_T
veteran
veteran

Mesaj de Radu_T » 25 Mai 2010, 19:42

valoare declarata nu este acelasi cu valoare ramburs...daca ai valoare declarata 800 ron sa zicem si valaore ramburs tot 800 si plata tur retur la tine se i-a 3% ...adica 2% si ramburs si 1% din valoare declarata (asigurata)

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 25 Mai 2010, 19:44

Cu alte cuvinte, decat sa cumparati ceva lipsit de valoare (cazul meu 40 lei) din provincie, mai bine cumparati de oriunde de langa casa si categoric scapati mai ieftin.[/quote]

Ramane solutia Posta Romana ,daca nu-i urgent.... cam in 3 zile ajunge si e mult mai ieftin ...dar produse scumpe si de valoare n-as trimite de la ei ca am mai patit din pacate ,nici colet nici bani .... vre-o 2 luni pana au gasit pachetul .... :(
Alternativa ieftina ptr colete "nepretentioase" e Posta Romana .

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 25 Mai 2010, 19:47

Radu_T scrie:valoare declarata nu este acelasi cu valoare ramburs...daca ai valoare declarata 800 ron sa zicem si valaore ramburs tot 800 si plata tur retur la tine se i-a 3% ...adica 2% si ramburs si 1% din valoare declarata (asigurata)
Da,dar eu ma referam la cazul meu (850 ron ) daca e cu ramburs coletul ,automat se calculeaza suma respectiva ca suma declarata ,adica nu pot sa declar 10 ron la un colet de 800 ron . Ar fi bine dar nu se poate , nici invers nu cred ca merge ,dar asta nu stiu n-am incercat :wink: .

Radu_T
veteran
veteran

Mesaj de Radu_T » 25 Mai 2010, 19:56

Nu de aia e vorba 850 e rambursul ...dar deasupra rubricii unde se trece rambursu mai este o rubrica unde daca doresti declari valoarea la ce trimiti ....aia se numeste valoare declarata ...adica la cat asiguri tu produsul respectiv...e din aia se mai i-a 1 % pe langa aia 2% de la ramburs.....+ plicu in care pleaca banii inapoi 10ron.... + greutatea coletului care a venit la tine .....

Scrie răspuns