Constructie iaz 3H
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
..
am facut si calculele astea...pamantul rezultat o sa fie pus sub forma unor diguri in jurul baltiila o distanta de 50-100m...si dupa ce o sa se tasese natural catusi de cat o sa incerc sa inund zona cate putin...si asfel o sa fie si mai multa apa...si o sa maresc balta...asta e cea mai mica problema a mea momentan...
Si eu aveam aceiasi intentie de a cumpara un teren si de a sapa o balta in zona am apelat la o firma si preturile ar fie ceva de genu 1,5 euro metru cub excavat sau 6 euro metru cub excavat daca se asigura transportul pamantul de firma respectiva la o distanta de maxim 10 km.
Acums sunt sigur ca sunt firme si firme si oferte si oferte dar asa ca sa iti face o idee cam ce inseamna excavatu, parerea mea ee ca cel mai bine ar fi sa cumperi o balta mica si sa o extinzi
Acums sunt sigur ca sunt firme si firme si oferte si oferte dar asa ca sa iti face o idee cam ce inseamna excavatu, parerea mea ee ca cel mai bine ar fi sa cumperi o balta mica si sa o extinzi

...
as cumpara o balta dar...astea de care te poti atinge ori sunt colmatate si trebuie sa bagi mai multi bani sa scoti malu din ele ori nu mai au izvoare sau alte probleme,ori o iei numai pe sf concesiunii si nu iti convine...sa platesti luciu de apa...etc...asa daca e terenul meu nu cred ca mai platesc ceva cuiva...
fac cu simt de raspundere o treaba dar stiu ca o sa se amortizeze in ceva timp...
iar preturile de 6E la m3 mi se pare japca pe fata...poi la banii astia ma apuc eu de sapat:))))
pentru orice problema exista o solutie important e sa ai rabdare si sa fii optimist..

iar preturile de 6E la m3 mi se pare japca pe fata...poi la banii astia ma apuc eu de sapat:))))
pentru orice problema exista o solutie important e sa ai rabdare si sa fii optimist..

pamantul nu ar fi asa o problema mare. ai gandit bine, se pot face diguri in jur si astfel vei scadea si necesitatea unei escavari excesive care ar creste costurile, si ai avea si o adancime decenta. Acum problema e cum faci aceste diguri fiind ca nu cred ca e o treaba usoara.... vreau sa zic problema trebuie foarte bine cumpanita.
Ideea cu ahizitionarea unei balti si incercari de dragare a fundului si extindere mi se pare o metoda prin care poti cheltui sume exorbitante. Daca as fi in situatia de a cumpara o balta as incerca sa iau ceva la care cel putin o vreme nu trebuie facuta vreo modificare.
Ideea cu ahizitionarea unei balti si incercari de dragare a fundului si extindere mi se pare o metoda prin care poti cheltui sume exorbitante. Daca as fi in situatia de a cumpara o balta as incerca sa iau ceva la care cel putin o vreme nu trebuie facuta vreo modificare.
!
stiu ca trebuie compactat...dar sper sa fie o compactare mai mult naturala...digurile oricum o sa fie mai mult late decat inalte....
Putini sunt cei care vand o balta buna...vand ceea ce nu le mai este folositor...si prefer sa fac o balta sanatoasa sa intaresc peretii,digurile etc. si sa stiu ca o buna perioada de timp nu o sa mai fac alte lucrari...
astazi venind de la Piatra Neamt spre Roman am vazut o balta micuta privata presupun... era foarte frumos amenajata si avea un fel de ponton pe ea....era super... peste nu stiu daca era ...pt ca nu am vazut sa fie pazita..
cred ca un ponton de asta am sa fac si eu:)
Putini sunt cei care vand o balta buna...vand ceea ce nu le mai este folositor...si prefer sa fac o balta sanatoasa sa intaresc peretii,digurile etc. si sa stiu ca o buna perioada de timp nu o sa mai fac alte lucrari...
astazi venind de la Piatra Neamt spre Roman am vazut o balta micuta privata presupun... era foarte frumos amenajata si avea un fel de ponton pe ea....era super... peste nu stiu daca era ...pt ca nu am vazut sa fie pazita..
cred ca un ponton de asta am sa fac si eu:)