Luneta arma de vanatoare 1,1-4X26

numai pentru persoane fizice

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

shirkan
veteran
veteran

Luneta arma de vanatoare 1,1-4X26

Mesaj de shirkan » 17 Feb 2011, 22:26

Luneta arma de vanatoare 1,1-4X26 cu reticul luminat
Provenienta IOR Bucuresti

Caracteristici tehnico-functionale
Grosisment 4X
Diametru util obiectiv (mm) 26
Camp vizual (grade) 18 -5.3
Diametrul pupilei de iesire (mm) 16 - 6.5
Departarea pupilei de iesire (mm) 84
Corectie dioptrica (dpt) -4 ÷ +4
Factor crepuscular 5.3 - 10.2
Transmisia luminii 90%
Iluminare reticul . / _
Diametru tub (mm) 30
Valoare click / 100 m 1/2 inch
Lungime (mm) 275
Greutate (g) 650/610

http://www.ior.ro/Produse/Lunete-de-vanatoare/

Imagine
Imagine

Pret 500E
Mai multe detalii pe mp sau la tel 0748925349 si tel : 0745310041

vipificator III
veteran
veteran

Mesaj de vipificator III » 18 Feb 2011, 17:05

Merge pe Barrett M107A1? :roll:

crysst
veteran
veteran

Mesaj de crysst » 18 Feb 2011, 17:51

vipificator III scrie:Merge pe Barrett M107A1? :roll:
Barrett M107A1 este o arma tactica destinata loviturilor lungi si precise iar luneta din post este o luneta strict destinata vanatorii la goana, lovituri rapide.
Ca sa iti raspund....NU MERGE.

vipificator III
veteran
veteran

Mesaj de vipificator III » 18 Feb 2011, 21:05

Scuze dar eu prima data aud de legatura luneta cu loviturile rapide. Ce rol joaca luneta in a lovi rapid o anumita tinta daca totul este reglat? Poate daca are obiectivul murdar si nu vezi tinta in miscare... Mie mai degraba mi se pare ca aceasta aptitudine de a lovi in miscare tine de pregatirea tragatorului si mai putin a lunetei tinand cont ca are una din cele de mai jos si o arma de calibru 8,6 10,36 12,7 14,5(NTW 20 X 82) de la producatori consacrati aidoma JDM-eurilor in pescuit.

Carl Zeiss Victory FL Diavari 6-24x72 T*FL
Leupold Mark 4 8.5-25x50mm
Schmidt & Bender 5-25 x 56 PM II
Trijicon AccuPoint 5-20x50
SWAROVSKI OPTIK Z6/Z6i 5-30x50 P

Poate ca gresesc sau ar trebui sa intru pe siteuri cu lunetisti nu vanatori.
Zic ca nu vanatori ca poate iei ma iau cu sculptura mistrtului respectiv cocos de munte pe cutia mecanizmelor etc... si din cauza aia nu lovesc vanatul...

crysst
veteran
veteran

Mesaj de crysst » 18 Feb 2011, 22:46

vipificator III scrie:Scuze dar eu prima data aud de legatura luneta cu loviturile rapide. Ce rol joaca luneta in a lovi rapid o anumita tinta daca totul este reglat? Poate daca are obiectivul murdar si nu vezi tinta in miscare... Mie mai degraba mi se pare ca aceasta aptitudine de a lovi in miscare tine de pregatirea tragatorului si mai putin a lunetei tinand cont ca are una din cele de mai jos si o arma de calibru 8,6 10,36 12,7 14,5(NTW 20 X 82) de la producatori consacrati aidoma JDM-eurilor in pescuit.

Carl Zeiss Victory FL Diavari 6-24x72 T*FL
Leupold Mark 4 8.5-25x50mm
Schmidt & Bender 5-25 x 56 PM II
Trijicon AccuPoint 5-20x50
SWAROVSKI OPTIK Z6/Z6i 5-30x50 P

Poate ca gresesc sau ar trebui sa intru pe siteuri cu lunetisti nu vanatori.
Zic ca nu vanatori ca poate iei ma iau cu sculptura mistrtului respectiv cocos de munte pe cutia mecanizmelor etc... si din cauza aia nu lovesc vanatul...
prietene, esti praf in domeniu arme lunete....las-o asa cum a cazut ca nu e oaie sa o culegi de ciulini.
ia si studiaza mai bine ce e luneta, de cate feluri poate fi ea, ce e magnificatia, de cate poate fi ea, etc dupa care vii frumos cu lectiile invatate si stam de vorba.

Ca idee, te-ai uitat vreodata prin vre-o luneta?

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 18 Feb 2011, 22:52

crysst scrie:
....las-o asa cum a cazut ca nu e oaie sa o culegi de ciulini

:crazy1: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

vipificator III
veteran
veteran

Mesaj de vipificator III » 19 Feb 2011, 08:56

ok sa markat baiatuu :respekt: un raspuns super academic presupun ca de la un cunoscator :elkgrin: (pacat ca nu este si aici un chif / tristian) ma duc din nou la carti si apoi ma duc la mufloni ce se deplaseaza cu 70km/h sa-i iau din viteza gipului 70km/h cu luneta. Ma astept ca muflonii sa apara intr-un pozitie delimitata de doua fronturi unu care incepe de la 50m si al doilea la 500m ca sa-mi pot regla luneta intre aceste distante. :headbash:
Daca nu se nimeresta data viitoare se merge cu duba pe care montam un Gecal 50 (GAU-19/A).cu 150.000 cartuse :explode:
Iar rapciuga arma si luneta care ne-a jucat feste prima oara o sacrificam pe linia ferata. :twisted:

Hai ca am aberat destul dar poate esti vanator si ai vazut ca vanatoarea cu luneta nu este o vanatoare de goana ci o vanatoare unde tu cauti vanatul sau il astepti in adapost sau patul(pe pozitii relativ fixe si min 100m iar celalalt accesoriu este binoclu si poate o girueta cine cauta la peste 300m vanatul) este o vanatoare linistita fara surle trambite nu este acea adunatura de betivi care se impusca intre ei si din gresala mai cade un godac sau iepure si fac gura si ei si gonasii de zici ca vin tatarii. :lol1:

crysst
veteran
veteran

Mesaj de crysst » 19 Feb 2011, 10:39

vipificator III scrie:
Hai ca am aberat destul dar poate esti vanator si ai vazut ca vanatoarea cu luneta nu este o vanatoare de goana ci o vanatoare unde tu cauti vanatul sau il astepti in adapost sau patul(pe pozitii relativ fixe si min 100m iar celalalt accesoriu este binoclu si poate o girueta cine cauta la peste 300m vanatul) este o vanatoare linistita fara surle trambite nu este acea adunatura de betivi care se impusca intre ei si din gresala mai cade un godac sau iepure si fac gura si ei si gonasii de zici ca vin tatarii. :lol1:
eu iti spun ca nu e oaie, tu insisti sa o culegi de ciulini....lunetele sunt de mai multe feluri, unele cu magnificatie fixa altele cu magnificatie variabile (ex 7x70 unde 7 reprezinta magnificatia si 40 reprezinta diametrul lentilei sau 3-9x40 - variabila unde 3-9 reprezinta magnificatia variabila)
Prin prisma magnificatiei lunetele sunt impartite in trei categorii...lunete asa zise de goana, lunete asazise de panda si lunetele universale (medii)
Lunetele de goana au magnificatia incepand chiar de la 1x adica nu mareste deloc pana pe la 2,5x adica mareste de 2,5 ori.
Daca te-ai fi uitat vreodata prin una din lunetele pe care cu mandrie mi le-ai copiat dupa net ai fi vazut ca la magnificatie maxima x18, x24 tu un incepator care nu stie sa se uite prin luneta iti ia 5 minute sa vezi o tinta la 50m, daca te uiti prin una de goana x2 sa zicem iti ia cam 1 secunda sa vezi tinta la 50 m....drept urmare lunetele astea cu magnificatie mare nu sunt indicate la o vanatoare unde vanatul apare aproape si se misca repede ex mistretul cand este vanat la goana...face 10 metri cam in 2 secunde.

Daca nici acum nu ai inteles cum sta treaba cu lunetele de viteza iti promit ca iti fac niste planse.

vipificator III
veteran
veteran

Mesaj de vipificator III » 19 Feb 2011, 11:40

Stii ce zic eu propun unui moderator ca ar trebui sa mutam discutia asta pe un forum adecvat (pareri multiple) si atunci putem curata si ciulinii din muflon si noroiul de pe scroafa. Am amici care tot trag de mine sa ma faca BETIV si sa arunc minim 6000 eur pe arma si luneta ca sa ma duc cu ei sa tragem pe langa godac 10m cu luneta lui Peste ca vezi sa fiu pe val. Multumesc Nu Servesc..... Eu consider vanator dpdv al meu doar cei ce cauta Urs, Cerb si Lup restul este categoria hai s-o facem lata si cand ne prinde agentul de circulatie la volan avem caz penal!!!
Cand vreau sa iau totusi arma si luneta cu siguranta voi cere sfat unui lunetist care 100 % numai cu asa ceva vaneaza, nu ma intereseaza cei ce cauta ratele cu luneta tactica. :lol:
Nu am nevoie de schite si planse. :cry: Pe bune. Si iti multumesc de intentie dar daca cineva vrea poti sa le prezinti altcuiva.
Hai sa nu ne ofticam! :P
Omul vrea sa vanda luneta nu tre sa-i facem noi reclama proasta produsului sau altceva. :)

shirkan
veteran
veteran

Mesaj de shirkan » 20 Feb 2011, 20:54

In continuare la vanzare

Scrie răspuns